Bil (B körkort)

Vi har många duktiga trafiklärare som specialiserat sig på B körkort, både manuell bil och automatväxlad bil. Oavsett vilka förkunskaper du har hjälper vi dig med en personligt anpassad körkortsutbildning.

B körkort för bil

Behörigheter med ett B körkort

Med ett B körkort så får du köra vanliga personbilar samt lätta lastbilar med en maxvikt på 3500kg.

Krav för att ta B körkort

Enligt transportstyrelsen krävs det att du uppfyllt följande krav innan du kan ta ett körkort för personbil:

  1. Du har ett giltigt körkortstillstånd.
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har en giltig riskutbildning, både riskettan och risktvåan.
  5. Du har ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).
  6. Du har inget körkort från något annat EES-land. Om du har ett sådant körkort går det att byta ut mot ett svenskt.

Krav för att övningsköra privat

För att få övningsköra privat behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd från Transportstyrelsen, och du behöver även ha en godkänd handledare. En godkänd handledare skaffar du genom att du och din handledare tillsammans går den så kallade handledarkursen, eller introduktionsutbildningen som den egentligen heter. Vi håller regelbundet handledarkurser och ger er samtidigt tips på vad ni ska öva på själva för att utbildningen ska bli kostnadseffektiv.

Hur tar man körkort för bil?

För att få ett körkort måste du klara riskettan samt risktvåan, och därefter ett teoretiskt samt ett praktiskt prov hos Trafikverket. Vår uppgift är att ge dig en så bra utbildning som möjligt så att du klarar dessa prov med marginaler och att du samtidigt blir en trafiksäker förare. Hos oss får du dessutom lära dig köra ekonomiskt och miljövänligt, så kallad EcoDriving.

Vi hjälper dig ta körkortet effektivt

All inlärning är individuell och vi skräddarsyr utbildningen så att den passar just dig. Våra bilar är lättkörda och vår personal har lång erfarenhet och kan i regel se ganska fort hur du på snabbaste sättet ska kunna klara av att ta körkort. Väljer du att genomföra din utbildning hos oss hjälper vi dig självklart med att göra upp en tydlig plan. Givetvis hjälper vi dig att komma fram till den bästa utbildningsplanen just för dig. Om du vill kan du få en dokumenterad plan över din utbildning och en kostnadsberäkning som stäms av under utbildningen.