Om trafikskolan

Tranås Trafikskola är platsen du besöker när du vill skaffa körkort för personbil, moped samt personbil med tungt släp. Naturligtvis är vi medlemmar i STR (Sveriges Trafikutbildares Riksförbund) och följer Transportstyrelsens och Trafikverkets föreskrifter. Vi kan även erbjuda boende för elever som kommer från annan ort, under intensivare utbildning.

Vi har lång erfarenhet av körkortsutbildning och utbildar med fokus på kvalité i utbildningen, vilket resulterar i goda resultat och många nöjda kunder varje år - varmt välkommen du med!

Personal

Britt-Maria

Reception

0140 - 311940

Fredrik

Trafiklärare

070 - 6094341

Henrik

Utbildningsledare

070 - 6764521

Jonas

Trafikskolechef

070 - 2434644

Kim

Trafiklärare

073 - 5284770

Linda

Trafiklärare

072 - 0095057

Vår historia

Tranås Trafikskola som namn har anor väldigt långt tillbaka i tiden, beräknat till någonstans under 1950 talet. Men det var inte förrän 1998 som Jan Nyqvist och Fredrik Monell startade det som idag är Tranås Trafikskola, då under namnet Nyqvist & Monell trafikskola AB.

2010 så kände vi att det var dags att gå tillbaka till rötterna, och bytte namn till Tranås Trafikskola. Sedan 2021 är vi en del av On Via Trafikutbildningar som du kan läsa mer om nedan.

Hållbarhet

För oss är hållbarhet ett naturligt inslag i verksamheten och vi jobbar dagligen med att utbilda elever efter så liten miljö-och klimatpåverkan som möjligt. Med bränslesnåla moderna bilar som uppfyller önskad miljöklass, effektiva lektioner och kunskap om eco-driving skapar vi förutsättningar för att trafikanter ska påverka omvärlden så lite som möjligt. Trafikskolor under On Via investerar även i elfordon där det passar och gör dagliga inköp med just hållbarhet i baktanken för att bidra.

Förutom hållbarhetsperspektivet ur ett miljö- och klimatperspektiv så strävar vi efter ett hållbart företagande. Med det menar vi att vi aktivt jobbar för att  ständigt förbättra vår arbetsmiljö och förutsättningarna för att bedriva en utbildning med kvalité över tid. Väl utrustade fordon med hög sittkomfort, bra lokaler och scheman som är anpassade för en god hälsa skapar rätt förutsättningar för ett långsiktigt företagande. 

En del av On Via

Tranås Trafikskola är sedan 2021 även en del av On Via trafikutbildningar – Ett av Sveriges absolut mest kompetenta trafikutbildningsföretag. Detta gör att vi kan utvecklas och vara en modern trafikutbildare i framkant.

Förutom kvalitativa trafikskolor med fokus på både lätta och tunga behörigheter bedriver On Via även gymnasial utbildning inom transport, trafiklärarutbildning, fortbildningar som YKB och trafikövningsplatser med halkbanor och riskutbildning. Detta gör oss tillsammans med On Via till en av Sveriges mest kompletta och kvalificerade aktörer inom trafikutbildning – alltid med kvalité i fokus och lokal anknytning.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med körkortet!